Zacapa 23 je super-premium rum napravljen od mješavina rumova starih između 6 i 23 godina. Izrađuje se od samo najslađeg djevičanskog meda od šećerne trske, a ne od melase te odležava u nizu bačvi u kojima su prethodno držani američki viskiji, vina Oloroso Sherry i Pedro Ximenez u jedinstvenom procesu nazvanom Sistema Solera. Tajna Zacape je polagani proces starenja koji se odvija na velikoj nadmorskoj visini (2.300 m nadmorske visine) na hladnom zraku gorskog gorja Gvatemale. To pomaže usporiti proces starenja, što stvara konačnu ravnotežu između mirisa i okusa ekstrahiranih tokom sporog postupka sazrijevanja.
Popularno
Proizvođač | |
---|---|
Slaganje sa hranom | Zacapa rum možete konzumirati uz kockice leda i par zalogaja crne čokolade, te zatim u mješavini toplih i hladnih koktela kao što su Hot rum punch, Storm in the teacup, Zacapa Daiquiri i Zacoco. |
Zemlja porijekla |
Reviews
Nema recenzija.