Jelički Dukat Kajsija je voćna srpska rakija dobijena od najkvalitetnijih sorti kajsija sa voćnjaka porodice Prodanović iz sela Pridvorica, na istočnim padinama planine Jelice kod Čačka. Proizvedena od ručno biranih plodova najboljih sorti kajsija, koji se ostavljaju na stablu dok ne postignu punu zrelost i slatkoću. Da bi se sačuvala čista aroma kajsije, odstranjuju se koštice. Plodovi kajsije se ručno biraju koji se ostavljaju na stablu dok ne postignu punu zrelost i slatkoću. Čuva se u podrumima gdje odležava u inoksu i gdje optimalna temperatura i vlažnost daju najbolje uslove za sazrijevanje rakije.
Boja: Kristalno bistra.
Miris: Dominantne arome svježih kajsija i domaćeg pekmeza.
Ukus: Pun, lijepo izbalansiran, voćan, sa tonom kajsije u završnici.
Popularno
Proizvođač | |
---|---|
Region | |
Slaganje sa hranom | Ovu vrhunsku rakiju od kajsije preporučujemo da služite kao aperitiv. |
Vrsta rakije | Kajsija |
Zemlja porijekla |
Recenzije
Još nema recenzija.