Predfermentativna hladna maceracija grožđa dala je strukturno puno vino, jakog tjela, lijepe žuto-zelenkaste boje. Relativno visok alkohol od 13% vol. ukazuje kako se radi o ozbiljnom vinu pogodnom i za duža odležavanja i čuvanja u boci. Tome pridonosi i saznanje da je vino odnjegovano na vlastitom talogu kvasca metodom “SUR LIE“, koja vinu osim dugovječnosti daje i specifične kremaste arome po maslacu. Suvo vino, s ostatkom neprovrelog šećera od 2,5 g/l i 5,5 g l ukupnih kiselina koje mu daju ugodnu svježinu. Arome su voćnog karaktera na breskvu, maslac i tropsko voće. Lagani kontakt s bačvama od slavonskog hrasta pridonosi tome da su u vinu prisutne i arome na orašaste plodove te diskretne arome vanilije.
Popularno
Godina proizvodnje | |
---|---|
Proizvođač | |
Region | |
Slaganje sa hranom | Preporuka uz perad, plava morska riba, riječna riba |
Sortiment | |
Vrsta vina | |
Zemlja porijekla |
Reviews
Nema recenzija.