Na nosu su izražene note zrelog crvenog voća, prije svega jagode i bobičastog voća, koje se smjenjuju sa pavlakom, karanfilićem i primjesama vlažne zemlje. Arome mediteranskih začina i nagovještaji biljnih elemenata zaokružuju ovo rubinsko, tamnocrveno vino, a dobro izbalansiran početak otkriva plavac mali, koji je u ustima topao, bogat i srednje gust. Punokrvni dingač prijatne kiselosti i punog tijela. Preovlađuju elementi čokolade i zrelog voća, koji se smjenjuju sa intenzivnim notama kafe i orašastih plodova u pozadini. Alk. 13,5%
Popularno
Godina proizvodnje | |
---|---|
Proizvođač | |
Region | |
Slaganje sa hranom | Uz široki opus jela od crvenog mesa s umacima, i sa roštilja, čokoladom te odležalim sirevima. Temperatura serviranja: 16 °C |
Sortiment | |
Vrsta vina | |
Zemlja porijekla |
Reviews
Nema recenzija.