Prirodna domaća rakija naš sinonim zdravlja, raznolikosti – zbog bogatstva različitih sorti koje se mogu koristiti u njenoj proizvodnji i autentičnosti na osnovu tradicionalne recepture korištene u njenom nastajanju. Odlikuje se kristalnom jasnoćom, blagim i voćnim karakterom, sa prepoznatljivim mirisom zrelih jabuka. Rakija Stršljen od jabuke prepoznatljiva je po svom nježnom, prijatnom i izuzetnom bogatom okusu, te svježini koja podsjeća na miris poslije kiše. Dobijena je dvostrukom destilacijom i pažljivo čuvana u francuskim Radoux buradima.
Veoma je važno naglasiti da se ova jabukovača ne koristi kao baza u proizvodnji ostalih Stršljen rakija kao u mnogim industrijama, ona je baza sama za sebe, bez miješanja sa ostalim rakijama.
Odlična je kao aperitiv uz sireve i salate. Takođe, u novije vrijeme sve je više cjenjenija kao dio za koktele, zbog svog bogatog voćnog profila.
Reviews
Nema recenzija.